Вие бихте искали да уловите всеки момент от живота на вашето малко слънчице. Особено през първите месеци, когато малкото Ви бебе се променя толкова бързо, има толкова много моменти, които си струват снимането. Много ситуации, обаче, в крайна сметка са по-красиви в реалния живот, отколкото на снимка. Искаме да споделим някои лесни съвети за фотография с вас, за да ви помогнем да направите страхотни снимки на малкото ви слънчице в собствения си дом.

Правилното осветление

Наличието на дневна светлина е най-важното нещо за снимките ви. Заснемането в близост до големи прозорци, които ви осигуряват индиректно осветление, ще осигури най-хубавите снимки. Бебето ви обаче не трябва да е на пряка слънчева светлина, тъй като това често създава големи сенки. Също така, не заснемайте в неестествено осветление и най-добре е да изключите светкавицата. Бебетата често се стряскат, когато се излагат на светкавица или снимките в крайна сметка изглеждат неестествени.
Съвет: Ако бебето ви гледа към прозореца, очите му ще блестят наистина добре.

Правилният фон

Мотото тук е: По-малкото е повече. Вашето малко слънчице трябва да е единственият център на вниманието в картината, тъй като то е звездата. Така че избягвайте твърде много модели, предмети или цветове във фонов режим, които биха могли да отнемат вниманието от вашето бебе. Едноцветните и меки одеяла, възглавници или кърпи са идеален фон.
Съвет: Поставете бебето си на пухкава възглавница. Поставете два стола зад тях и закрепете едноцветно одеяло към тези столове - ще имате идеалния кът за фотосесии на Вашето бебе.

Ъгълът

Бебетата нямат "най-добрата страна". Те изглеждат изключително сладки от всеки ъгъл. Въпреки това, вие получавате най-хубавите снимки, ако ги правите от много близко разстояние. Това прави подробности като техните сладки очи и малки мигли, наистина изключителни. За това се изисква пълното използване на тялото ви. Застанете на коленете си, за да сте на нивото на очите с малкото си слънчице и да заснемете най-хубавите изражения на лицето му.
Съвет: Експериментирайте с различни ъгли. Какво ще кажете за това да направите снимката от стълба или стол? Или когато лежи на земята? Също така използвайте увеличението на камерата, за да не се приближавате прекалено близо до бебето си.

Всичко е в детайла

Когато правите снимки на бебета, всичко е в детайлите. Така че можете да правите и близки снимки на ръцете, краката или очите на бебето.
Съвет: Близките снимки се оказват още по-добри, когато включват и други предмети, които дават усещане за пропорция. Класика за всички времена е ръката на бебето, която дърпа пръста на възрастен.

Много, за кратко

Възползвайте се от възможностите в ерата на цифровите фотоапарати и направете твърде много снимки, а не твърде малко. Все още можете да изтриете по-малко добрите от тях. Възползвайте се от всеки мотив и го заснемайте от много различни ъгли. Не губете прекалено много време да правите това, макар че моделът ви не винаги чака търпеливо, за да направите идеалния кадър.
Съвет: Пълните и доволни бебета са по-търпеливи от вас като фотограф. Опитайте се да направите първите си снимки, когато бебето ви е заспало.

Най-важното за вас и малката ви звездичка е да се забавлявате с вашите снимки, защото тогава снимките ще се окажат много по-естествени и не толкова позиращи. Не стресирайте бебето си, когато стане неспокойно, по-скоро му дайте време и пространство. Бъдете търпеливи и не очаквайте да получите перфектни бебешки снимки веднага - практиката прави съвършенството!