Изберете възрастта на вашето бебе, за да стигнете до съответния етап на хранене.

Въвеждане на твърди храни - първото бурканче е приключение!

Признаците, че бебето ви може да е готово за захранване са:

  • Вашето бебе е любопитно за това, което го заобикаля
  • Вашето бебе е в състояние да държи главата си изправена
  • Вашето бебе показва явен интерес към новите храни и лъжичката

Бебетата трябва да започнат да приемат твърди храни най-рано след 4-ти месец и най-късно на 6 месеца. След като проявят интерес към храната за захранване, сукателният им рефлекс намалява и те могат да се научат да ядат пюрирана храна и да я поглъщат. Захранването е важно за Вашето бебе, тъй като след 6-месечна възраст само млякото вече не удовлетворява неговите енергийни и хранителни нужди (особено необходимостта от желязо).

Започнете да въвеждате захранваща храна според индивидуалното развитие и хранителните нужди на Вашето бебе.

Ако не сте сигурни дали Вашето мъниче е готово да бъде захранено, консултирайте се със своя педиатър.

Безопасно начало за захранване с Bebivita

Не се обезсърчавайте, ако бебето Ви откаже твърдата храна или плюе пюрето в началото. Всички деца се развиват със свое собствено темпо, поради което някои от тях са готови да бъдат захранени от рано, а други - няколко седмици по-късно, за да бъдат готови. Ето защо е препоръчително да въведете храни за захранване между 4 и 6 месеца - според развитието на Вашето дете. Децата също винаги се нуждаят от време, за да свикнат с нови преживявания и да се научат как да се справят с тях. Да се научат да преглъщат пюрираната храна е нещо, което трябва да се усвои първо - когато храната се изплюе отново, не се притеснявайте. Продължавайте да предлагате бебешка храна с лъжичка! Успехът е с практиката!

Опитайте да дадете на детето си празна лъжичка, тъй като то ще я хареса, внимателно да я проучи и ще я постави в устата си. Винаги наблюдавайте детето, докато играе с нея.

Как да направите захранването успешно

За начало добавете зеленчуково пюре Bebivita, напр. Тиква, към млечното хранене - идеално за обяд. Започнете с няколко супени лъжици, за да позволите на вашето бебе бавно да свикне с този нов вид храна. Когато започнете да захранвате, продуктите с по-малко съставки са най-добрият избор. По този начин можете веднага да видите колко добре бебето ви може да смила съставките. След като дадете пюрирана храна, предлагайте кърма или обичайната им млечна формула, докато детето ви се засити.

Бавно увеличете количеството зеленчуци, с които захранвате. Идеалната възможност ще бъде Моркови с картофи, докато детето Ви не започне да изяжда по-големи порции. След като бебето ви е свикнало да яде зеленчуци, можете да преминете към менютата на Bebivita, като например Картофи, моркови и телешко (от 4 месеца). Ако детето ви е в състояние да завърши цяло бурканче, не е необходимо да давате допълнително мляко, тъй като менюто на бурканите има хранителната стойност на цялото хранене.

Третото ястие за захранване се дава следобед и според препоръките се състои от пюре от плодове и зърнени храни. Нашите Пълнозърнести плодови каши и каши „Лека нощ“ се предлагат в готови за консумация бурканчета. Когато става въпрос за третото хранене на деня, можете също да започнете с по-малки порции и да ги допълвате с мляко, за да помогнете на бебето да се чувства пълноценно.

След като детето ви свикне да се храни с преходни храни за обяд, можете да започнете да замествате второто мляко - в идеалния случай вечерта. Започнете с хранене на малка част от Bebivita Пълнозърнести плодови каши, последвано от обичайното мляко, което да ги допълни. След това постепенно увеличете порцията.

Когато бебето Ви получава все по-солидна храна, постепенно ще се нуждаят и от допълнителни течности към кърмата или млечната формула. Редовно предлагайте напитки, така че детето ви да научи, че пиенето трябва да върви ръка за ръка с яденето. Напитките са вода или неподсладен чай.

Нашият съвет: Бебешки копър или ябълков сок с минерална вода са идеални за освежаване.

Защо нашите продукти на Bebivita са подходящи за захранване от 4 месец?

  • Фино пюре - с приятен и мек вкус
  • С витамини и минерали
  • Естествен вкус
  • Без добавена захар
  • Без добавена сол
  • Без добавен сгъстител - ако течността се отдели, разбъркайте
  • Строго контрол чрез обширни качествени проверки и строги анализи