Има ли нещо по-прекрасно от едно спокойно бебе?

Много от младите родители могат да ви кажат, че това не се вижда много често. Но бъдете търпеливи - рано или късно всички бебета привикват към съня.

Сънят е рутина

Точният момент, когато цикълът сън-събуждане на бебето започне да съвпада с цикъла ден-нощ и то започне да спи през нощта, може да варира значително. Бебето, което през нощта спи за известно време, може да започне отново да се събужда по-често през периода на бурното си развитие. Това е съвсем нормално. Повярвайте ни - децата сами се връщат към нормалното си сънно състояние.

Съвети за по-спокоен сън на бебето Ви

  • Най-безопасната позиция за спане на бебета е по гръб
  • Уверете се, че Вашето бебе спи в среда без тютюнев дим
  • Най-добрият вариант е Вашето малко дете да спи в собствено легло в стаята Ви. По този начин то винаги е близо до Вас.
  • Не използвайте възглавници или завивки в леглото- те могат да възпрепятстват дишането на бебето или да се оплете в тях. Спалният чувал е една чудесна алтернатива.
  • Най-доброто място за спане на бебетата е в детско креватче и детски кош, но просторни легла с достатъчно място за придвижване са също подходящи.
  • Уверете се, че стайната температура не надвишава 18 ° C.
  • Най-добре е бебето Ви да е облечено леко през нощта. 2 слоя и спален чувал, в зависимост от сезона, са напълно достатъчни.

Съвети за приучаване на бебето ви да спи

Вашето бебе се нуждае от физически контакт за своето физическо и психическо благосъстояние. Осигурете му го през деня, както и когато е време за сън, така че детето да се чувства безопасно и сигурно също и през нощта.

Вашето малко бебче трябва да се успокои, за да спи добре. Редовният вечерен ритуал, когато го слагате в леглото, помага за това: напр.четене на история или гушкане. Вечерният ритуал, разбира се, зависи от неговата възраст. През първите няколко месеца може да люлеете бебето си, а по-късно да пеете приспивна песен или да разкажете история за лягане.
Експертите препоръчват създаването на вечерен ритуал, но те казват, че той не трябва да отнема твърде много време.

Не използвайте бутилката като помощ за сън, тъй като продължителното смучене може да причини сериозно увреждане на зъбите. Това е съвсем нормално, ако бебето Ви се събуди през нощта и започне да гука. Но не го оставяйте да плаче.

Бебе Ви е зависимо от Вашата грижа и защита. Оставяйки своето бебе, ще го накарате да се тревожи, че никой не е при него. Така че просто останете с него, докато отново заспи.

Новородено

Спят между 16 и 20 часа на ден, включително 2 до 3 дремки през деня.

Малко след раждането техният цикъл сън-будно състояние е все още напълно независим от цикъла ден-нощ. Това означава, че периодите на сън и събуждане на Вашето бебе се разпределят през целия 24-часов ден и след като са будни, искат да бъдат нахранени.

На около 2 месеца,

те спят между 15 и 16 часа на ден

На около 2 месеца, децата спят между 15 и 16 часа на ден. Те най-вече спят през нощта и са предимно будни през деня. Това обаче не означава, че вече спят през цялата нощ.

Не хранете бебето по-често през нощта, отколкото през деня. Ако бебето Ви се събуди между храненията, опитайте да го върнете към съня му, без да го храните, напр.чрез предлагане на биберон.

На около 4 месеца,

Вашето бебе спи 9-12 часа през нощта

На около 4 месеца Вашето бебе спи 9-12 часа през нощта и има 2-3 дремки през деня.

Вече можете да започнете леко да повлиявате на съня на бебето си, като винаги го поставяте в леглото по едно и също време, както през деня, така и през нощта. По този начин ще установите режим на спане.

На около 6 месеца

Вашето бебе спи 11 часа през нощта и има 2 дремки през деня

На около 6 месеца Вашето бебе спи 11 часа на нощ и има още 2 допълнителни дремки през деня - обикновено една сутрин и една следобед. Сега е подходящо време да установите къде ще спи Вашето бебе. По този начин детското креватче бавно ще стане постоянното му място за спане.

Някои деца не се тревожат от шумове около тях, докато други се нуждаят от тишина и спокойствие. Скоро ще разберете това.