Има много какво да се направи, когато става въпрос за организиране на детско парти за рожден ден. Ние попитахме нашите Bebivita родители да споделят техния опит и съвети при организиране на детски рожден ден. Ето какво споделиха те:

Съвет 1: Организиране на тематично парти

Тематичното парти е много по-лесно за организиране. Темата определя как да изглеждат поканите, каква декорация да се използва, кои игри да се играят и каква храна да се сервира. В допълнение, малките могат да се забалвяват, като се облекат според темата на партито. Какво мислите за пиратско парти или парти за принцове и принцеси?

Съвет 2: Лесни игри

Децата обикновено не се нуждаят от големи активности, като посещение на определен тематичен парк, което би означавало доста стрес за родителите. Класическите парти игри, като предаване на подарък, състезание с яйце и лъжица или надбягване с чували, са достатъчно забавни. „Музикален стол“ е също идея за забавна игра. В зависимост от времето, тези игри могат да се организират на открито или на закрито.

Съвет 3: Подговяне на храната съвместно

Би било забавно да изберете храна, в чието приготвяне децата могат да участват. От една страна, това е чудесен начин да включите малките, а от друга - храната, в чието приготвяне са участвали и самите те, са винаги е по-вкусна.

Всяко дете, например, може да избере топинга, който харесва, за различните парчета пица. След това, всяко парче да се маркира с различно флагче, така че всяко дете да познае своето парче пица, в приготвянето на което е участвало.

Съвет 4: Направете си почивка и изработете малки произведения на изкуството или занаятите

Вашите малки гости също се нуждаят от почивка след игрите и гонениците. Подгответе някои игри, в които децата могат за малко да се успокоят, но все пак да се чувстват заети. Ето някои идеи:

  • Изработването на маски от хартия: нарисувайте лица върху хартиени чинии, изрежете очите, залепете вълнена прежда като коса, завържете ластик през маската и готово
  • Фенери: просто облепете празни бурканчета Bebivita с хартия и ги изрисувайте
  • Гирлянди: използвайте вълна и хартия в различни цветове, за да изработите красиви гирлянди, които можете да поставите на масата като украса за рожден ден
  • Замъци и ракети: с по-големите фенове на изкуствата и занаятите можете да построите малки замъци или ракети. Използвайки картонените рула от тоалетната хартия, алуминиево фолио, кори от яйца, вашите гости могат да развихрят своето въображение и по-късно да се забаляват със своите завършени произведения.
  • Оцветяване на картинки: Ако имате гости, които обичат да оцветяват, принтирайте няколко картинки за оцветяване и ги раздайте на децата с различни моливи и пастели, за да се забалвяват.

Съвет 5: Включете родителите

Детските партита за рожден ден са по-малко стресиращи, ако имате няколко родители, които да ви помагат. Това ще направи по-лесно наглеждането на децата и подготовката на партито. Освен това, малките обичат да имат повече хора около себе си, които да ги развеселяват.

Съвет 6: По-малкото е повечe

Самото празнуване на рожден ден вече е достатъчно вълнуващо за Вашето дете. Уверете се, че няма да се престараете в планирането на партито.

  • Броят на гостите: не канете твърде много деца.
  • Семейно парти: подгответе две отделни партита за вашето семейство и за вашите приятели, за да отпразнувате рождения ден на детето, така че да не дойде твърде мого за тях.
  • Запомнете „по-малкото е повече“, когато купувате подаръци: големият брой подаръци може да стресира детето, по-добре е да съгласувате със семейството един общ подарък от всички вас, вместо всеки да купува индивидуален подарък.
  • Определете краен час на партито: партитата за рожден ден не могат да продължат вечно, тъй като това ще дойде в повече на Вашето дете и на Вас; три часа са повече от достатъчни.

Съвет 7: Уловете моментите за спомен

Фотоапаратите за моментни снимки са чудесни, за да запазите спомените. Можете също да подарите на малките си гости парти-торбички с лакомства и 1-2 снимки, които да отнесат у дома. Някои моментни снимки имат също достатъчно място за отбелязване на датата и повода, при които са направени.