Днес има огромно разнообразие от различни училища за бебета, където родителите могат да се отпуснат заедно с малките си или да се движат и да се забавляват. Често е трудно родителите да избират между тях. Кое училище е подходящо за нас? Кое от тях ще бъде най-забавно? Къде мога да срещна други майки и бащи, с които мога да се свържа?
Бихме искали да представим любимите ни, когато става дума за бебешки училища и може би това би ви помогнало с вашето решение.

Плуване за бебета

Целта на уроците за бебета е да запознаят децата с водата по игрив начин. Много деца се чувстват много комфортно в тези училища, тъй като те им напомнят за времето в корема на майката. Като родител ще научите как правилно да държите детето си и в същото време вие и вашето малко слънце може да се отпуснете в топлата вода, докато участвате в игри с пеене и други дейности. Бебешкото плуване е добро за вашето бебе, тъй като подобрява баланса и мускулната сила, защото във водата те могат да правят движения, които все още са невъзможни на сушата. Гушкането също е голяма част от тези класове - безопасно задържане на бебетата и контакт на кожата с кожата укрепва връзката между родител и дете.

Групи за подрастващи

Добре изпитани и много популярни: Родителите с подрастващи на горе-долу еднаква възраст се събират, за да обменят опит и да играят заедно. В средата на песните, римите и пълзящите приключения, малките могат да създадат първите си приятелства и да се научат да се социализират от ранна възраст. Но и майките и татковците могат да се опознаят и да се срещнат с нови приятели тук. Основната цел на малките групи е определено забавление и разговори, тъй като изследването на света е много по-забавно, ако го направите заедно.

Бебешка йога

Фокусът на бебешката йога е върху релаксация и вътрешно спокойствие. Целевите упражнения ви помагат да укрепите раменете, таза и гърба си и да възстановите нова енергия за ежедневието си като родител. Лекото разтягане упражнява и по-нататъшната мобилност на бебето: при меки и плавни движения вие насочвате ръцете и краката на бебето си на различни позиции и ги държите там. Упражняването заедно и контактът кожа до кожа укрепва връзката между родител и дете.

Бебешки масаж

Физическият контакт е много важен за бебетата. Ако решите да се регистрирате в училище за бебешки масажи, ще научите как да дадете на бебето си нежен и релаксиращ масаж. Училищата се провеждат в особено добре отоплени помещения, които освен лекото ви докосване пренасят любов и уют на бебето. Повечето техники се основават на традиционния гладък масаж и лесно могат да се повтарят у дома, така че бебето да може да ги ползва още по-често.

Училище по пеене за Бебета

Музиката насърчава развитието на мозъка и е много забавно за малките. В специални музикални училища бебетата и техните родители пеят и пляскат заедно на различни детски песни. Вие се движите заедно в съпровод на звуци и песни, опознавате някои инструменти и правите движения на пръстите и двигателни игри. Тези курсове също често ви учат как пеенето може да помогне в ежедневни ситуации - може би Вашето малкото слънчице също заспива по-лесно, когато му пеете? Или може би къпането става по-забавно с пеене на детски песни?