Какво е омега-3?

Омега-3 мастните киселини принадлежат към групата на полиненаситените мастни киселини. Също така, омега-3 е основна мастна киселина. Това означава, че самият организъм не може да произвежда омега-3, но трябва да го усвоява от храни, като ленено масло, риба или авокадо.

Какво прави омега-3?

Омега-3 мастните киселини имат благоприятен ефект върху съсирването на кръвта, върху липидния й профил и върху кръвното налягане. Те поддържат способността на кръвните клетки да реагират на възпаления и укрепват гъвкавостта на клетъчните мембрани.

Приемът на омега-3 мастни киселини е особено важен за деца и юноши. Особено по време на растеж и през първите години от живота, те играят решаваща роля в развитието на мозъчните и нервните клетки.

Дефицитът на Омега-3 може да доведе до повишен риск от възпалителни заболявания като ревматизъм. Доброто снабдяване с омега-3 мастни киселини също се препоръчва по време на бременност, тъй като те са важни за развитието на детето.

Кое е специалното на омега-3 алфа-линоленовата киселина (ALA)?

Има различни видове омега-3 мастни киселини. Продуктите на Bebivita съдържат алфа-линоленова киселина на омега-3 мастни киселини (ALA). Това има противовъзпалителен ефект и е важно за развитието на мозъчните и нервните клетки. ALA също поддържа нормални нива на холестерол в кръвта и може да намали риска от инсулт и инфаркт. Ето защо е важно да се придържате към препоръчителния дневен прием на омега-3 и да избягвате дефицита на омега-3.

Открийте още градивни хранителни блокове

Хранителният план на Вашето бебе

С какво да храня, кога трябва да храня и от кои продукти се нуждае детето ми? Нашият хранителен план Bebivita Ви разяснява точно това, което Ви интересува.

Кликнете тук за хранителния план