Обиколка с велосипед, разходка с количка или пътуване в колата, за да посетите бабите и дядовците - да излизате навън винаги е вълнуващо за родителите и децата. Събрахме някои важни съвети за Вас, така че Вие и Вашето малко слънце винаги да сте сигурни, когато сте навън.

Велосипедисти

Карането на велосипед е много забавно, особено през лятото. Заедно с детето, това го прави още по-хубаво. Съществуват редица възможности за вземане на вашите бебета и деца с вас на велосипед.

  • Веднага след като детето Ви е в състояние да седне самостоятелно, можете да го вземете с вас, като използвате седалка за велосипеди за деца. Но не забравяйте: малките трябва винаги да носят каска! Каската обаче е важна и за мама и татко, тъй като в крайна сметка те са най-добрият пример за малките.

  • Ремаркетата за велосипеди предлагат добра алтернатива на класическата седалка за велосипеди. Ремаркето предлага и възможност да транспортирате детето си в легнало положение. Можете да използвате ремарке, веднага щом детето Ви може да държи главата си изправена. Моля, свържете се с местния магазин за велосипеди за съвет. Ремаркетата за велосипеди също са много удобни, тъй като можете да транспортирате две деца наведнъж.

Пътуване с кола

Като правило всеки трябва да носи предпазен колан при каране на кола. Въпреки това, за бебета и деца се прилагат допълнителни правила за безопасност. В зависимост от височината, възрастта и теглото им, има различни начини, за да дадете сигурност на малкото си слънце в колата.

  • В началото бебето ви трябва да се вози в бебешка седалка, закрепена в колата, като използва предпазния колан на автомобила.
  • След като детето ви е израснало за седалката на бебето и главата му започва да излиза от седалката, е време да преминете на седалка за деца или подрастващи. Важно е избраната седалка да съответства на височината и теглото на вашето дете. Има и седалки, които можете да настроите според възрастта и размерите на вашето дете. Във всеки случай е важно автомобилната седалка да има етикет за одобрение на ИКЕ. По този начин можете да сте сигурни, че седалката за кола отговаря на съвременните европейски стандарти.

Напред и назад в количката

Да лежиш в топлата и сигурна количка и да бъдеш бутан от майка или татко - това са нещата, които малките обичат! Една количка присъства във всеки списък с бележки за бебето и може да се използва от раждането.

Важно е да помислите за това, което искате от количката.

Нашите съвети за закупуване на количка:

  • Изпробвайте колко лесно може да се сгъва количката и дали тя се вмества в колата ви.
  • Проверете за правилните гуми: Големите, напълнени с въздух гуми са подходящи за селски райони, неравни пътища или разходки по терени, тъй като те имат ефект на абсорбиране на ударите. Гуми с шарнир са идеалната възможност за градовете и терени с различно ниво.
  • Ако редовно използвате обществения транспорт, количката ви трябва да е лека, но също и здрава.
  • Потърсете етикет за одобрение или печат за сертифициране. Тези печати гарантират безопасността както на материала, така и на механизмите.

Сега нищо не стои между вас и вашето бебе и изследването на света заедно. Пожелаваме ви много забавни моменти!