Изберете възрастта на вашето бебе, за да стигнете до съответния етап на хранене.

Първи парчета - да се научат как да дъвчат

На този етап вашето бебе ще стане все по-независимо. Вече могат да седят на стола си и да ядат от лъжица.
Вашият мъник е свикнал да яде твърди храни и обича някои парчета в храната, които го насърчават да дъвче. Нашите менюта с малки парчета поддържат малкото ви дете, за да се научи как да дъвче. Освен това те осигуряват на вашето бебе ценни хранителни вещества, които идеално подпомагат неговото развитие.

Повярвай на чувствата си и се довери на Bebivita.

Добре е да се знае:

  • - Млякото продължава да бъде съществена част от диетата на бебето ви, но количеството бавно се понижава, тъй като в режима за хранене вече се въвежда преходна храна.
  • Храната, която съдържа месо, е важна за доставката на желязо и може да се предлага ежедневно.

И така, как да разширите режима за хранене на бебето си

Като сутрешна закуска можете да предложите бурканче от Плодове и зърнени храни - напр. Парченца ябълка с банан и пълнозърнести култури (от 8-ми месец). Може да искате да го комбинирате с нещо, което да се гризе, като нашите

За обяд можете да сервирате храна с по-големи парчета, подходящи за деца, като менюта на Bebivita от осмия месец, за да помогнете на детето ви да свикне с тях. Те идват в 220 грама бурканче или в удобен съд. Важно е за развитието на вашето бебе да свикне да дъвче хрупкави храни. Дъвченето тренира мускулите на устата. Това е важно за развитието на говора.

Следобяд можете да нахраните с нещо хрупкаво, като например Бебешките бисквити на Bebivita (от 8-ми месец). Нашите Дуети от йогурт с плодове или нашия вкусен Пудинг грис с ванилия, който се предлага в удобен съд, са идеални опции за малко по-голямо разнообразие от десетия месец.

Вечер те могат да се наслаждават на Пълнозърнести плодови каши и каши „Лека нощ“.

Вода или неподсладен чай са идеални напитки. Искате ли по-голямо разнообразие? Bebivita има само нещо за твоето малко слънце - нашите Bebivita плодови сокове. Те съдържат ценни витамини и минерали и са идеална напитка при хранене. Моля, разредете ги с вода, подходяща за бебета, преди да ги дадете на детето си да пие.