Преходна храна

Преходните храни включват всички твърди и течни храни и хранителни продукти, с изключение на кърмата, млека за кърмачета и преходното мляко, които са част от смесената диета на кърмачетата и малките деца.

Типичните хранителни продукти за захранване са: пюрета, произведени от зеленчуци и месо, зърнени храни, плодове, бисквити и напитки.

За да се осигурят подходящите за възрастта хранителни вещества, трябва да въведете преходни храни между 4-ти месец най-рано и 6 месеца най-късно. Преходни храни се въвеждат в съответствие с индивидуалните нужди за развитие и хранене на бебето, които може да варират значително при различните бебета. Моля, консултирайте се с вашия педиатър кога да въведете за първи път преходна храна.

Най-добре е да започнете по време на обедното хранене, като предложите няколко лъжици зеленчуци Bebivita, напр. Тиква, преди да преминете към редовното кърмене или храненето с бутилка. Позволете на бебето си да свикне бавно с тази нова форма на хранене.

От ден на ден бавно увеличавайте количеството зеленчуци. Идеалният вариант сега е Bebivita Моркови с картофи, докато детето ви не започне да яде по-големи порции и свикне да яде от лъжица. След това можете да преминете към менютата на Bebivita от 4 месеца. Ако детето ви е повече или по-малко способно да завърши цяло бурканче, не е необходимо да давате допълнително мляко, тъй като бурканчетата с менюта имат хранителната стойност на цялото хранене.

Можете обаче да предложите няколко допълнителни лъжици пюре от плодове Bebivita като десерт или да го нахраните по-късно като лека закуска.

След като детето ви свикне с преходна храна за обяд след няколко седмици, можете да започнете да замествате млечното хранене вечер. Идеалното хранене за захранване вечерта се състои от Пълнозърнести плодови каши (Bebivita Good Night Milk & Cereal) в бурканче.

Нашето ръководство за хранене "Въведение в захранването" е ръководство стъпка по стъпка за безопасното внасяне на храните за захранване.

Бебето Ви, готово ли е за лъжицата? Моля, консултирайте се с вашия педиатър.

Важно е да използвате заоблена и мека пластмасова лъжица. Винаги проверявайте температурата на пюреираната храна. Вашето бебе трябва да бъде спокойно и леко гладно, но не и много гладно, тъй като те бързо губят интерес към лъжицата. Хранете с пюрираната храна от лъжица всеки ден по едно и също време; ако не се получава, направете малко почивка и опитайте отново.

Можете също да давате лъжицата на вашето бебе, тъй като това им позволява да се запознаят с нея чрез игра.

Менютата са пълноценни ястия за вашето бебе. Те се състоят от зеленчуци, гарнитура (картофи, ориз или паста) и месо / риба / млечни продукти, като Bebivita Зеленчуци, ориз и пилешко месо, Bebivita Спагети със зеленчуци и пуешко месо или Bebivita Картофи, моркови и телешко. Менютата на Bebivita се предлагат в бурканчета.

През първите 4 до 6 месеца цялото количество течности се покрива от мляко, като кърмата или млякото за кърмачета. Допълнителни течности, като вода или чай, са необходими само в изключителни случаи, например ако бебето се изпотява много, напр. в горещи дни или когато имат температура.

Колкото повече солидна храна получава бебето, толкова по-важно става пиенето. Количеството течности които са необходими в голяма степен зависи от количеството на кърмата или млякото за кърмачета, което получава бебето. В началото бебето няма да пие толкова много, тъй като то все още получава повечето от течностите си от млечните храни. След въвеждането на третата преходна храна за деня, трябва да предложите нещо за пиене с всяко хранене.

През втория шестмесечен период от живота им бебетата се нуждаят от прибл. 500 мл течности (включително млечни храни).

Идеални варианти са преварена чиста вода или минерална вода, бебешки чайове и сокове, разредени с преварена вода или чай (например Bebivita Сок от меки ябълки с Минерална вода).

Най-добре е да предложите напитки след хранене. Моля, не ги предлагайте точно преди хранене, тъй като това ще развали апетита на бебето.

Вашето бебе е особено чувствително през първата година, тъй като имунната му и храносмилателната система, както и техните бъбреци все още не са напълно развити. Ето защо кърмачетата се нуждаят от специална диета, която им осигурява всички хранителни вещества, от които се нуждаят, което подпомага растежа им и това не ги претоварва.

Винаги обръщайте внимание на указаната възрастова граница при хранене от бурканче.

Можете да затворите вече отворено, но все още незатопляно бурканче меню и да го съхранявате в хладилника. Използвайте останалия продукт в рамките на следващия ден.

Отворените плодови бурканчета могат също да се съхраняват в хладилника и да се използват до 3 дни.

Винаги обръщайте внимание на препоръките на етикета!